TURSAB İle TUR-İD Dayanışması

TURSAB İle TUR-İD Dayanışması

GM Dergi 13.01.2021 15:53 13.01.2021 15:53

TURSAB İle TUR-İD Dayanışması

Türkiye’de turizmin birlik ve beraberlik sloganı, yeni oluşumlara kucak açmaya devam etmekte. Yurt dışında ve yurt  içinde 81 ilin tur operatörü, acente, otelci, uçak bilet satış, taşıma firma, tedarikçi, turcu, rehber  gibi turizme gönül vermiş dernekleri içinde barındıran TUR-İD (turizm işbirliği derneği)  oluşumuyla 2020 yılında kurulması gerçekleşti.

TUR-İD turizm sorunlarının çözümü konusunda ve sosyal etkinlikleriyle başarılı çalışmalar yaptı. Turizm dernekleri ile yerel kurum ve kuruluşların kısa zamanda dikkatini çekip, takdirini topladı.

TURSAB  Başkanı Firuz Bağlıkaya tarafından verilen randevuya, TUR-İD başkanı Cengiz Terzi ile beraberinde üyelerden Özgün Menevşe ve Hüseyin Demir ile birlikte nezaket ziyaretinde bulunuldu.

TUR-İD Başkanı Cengiz Terzi, TURSAB  Başkanı  Firuz Bağlıkaya’ya ziyaretin anısına TUR-ID plaketini takdim etti. TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya TUR-İD derneğinin kuruluş amacını ve başarılarını yakından takip ederek, takdir ettiklerini belirtti. TURSAB ile TUR-ID dayanışması adına hatıra fotoğraf çektirilerek güncel turizm konuları konuşuldu.

2021 yılı turizmi, aşılarında bulunmasıyla daha iyi bir tablo beklenmekte. Sezona dair, yurt dışından olumlu sinyallerin gelmeye devam ettiği, 2020 yılından daha iyi bir yıl olacağı konusunda hemfikir olundu.

Turizm İşbirliği Derneği oluşumu ve hedefleri hakkında görüşlerini de belirtildiği güzel bir ortam oluştu. Türkiye’de bir ilk olma özelliğinin de öncüsü olan derneğin, sektörün dokuz ayrı segmentini bir araya getirildiği ifade edildi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya dernek oluşumunu takdir ettiklerini, turizmin sorunlarına ve sosyal etkinliklerin çözümü konusunda TUR-İD gibi derneklere desteklerinin tam olacağını belirtti.

TUR-İD ailesi olarak turizmin sorunlarının çözümü konusunda dayanışma sözü aldıktan sonra, sosyal etkinliklerdeki bazı sıkıntıların aşılmasında yardımcı olmaları ricasında bulunuldu.

Acentelerin 2020’de kullanılmayan araç plaka tabelalarının 2021 yılında da geçerli olmasıyla alakalı talebi dile getirdi.

TURSAB Başkanı Bağlıkaya Kendileri konuyla ilgili incelemede bulunacağını ve destek olmaya çalışacağını söyledi.

2021 yılında da üyelerden aidat alınmaması hakkında ki talebi belirtildi.

TURSAB Başkanı Bağlıkaya Aidatların birlik tüzüğüne göre enflasyon oranlarında arttırıldığını, 2020 yılında üyelerden pandemi nedeniyle aidat alınmadığını ve kanunun emrettiği yönde almak zorunda olduklarını belirtti.

2021 yılı sonunda genel gidişata göre aidat konusunun tekrar gözden geçirilebileceğini, o zamanki koşullara göre tekrar değerlendirileceğini belirtti.

TURSAB’ ile TUR-İD arasında gerçekleşen samimi ve içten misafirperverlikte, turizm açısından paylaşılacak güzel mesajlar çıktı. TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, fikir alışverişlerine açık olduklarını belirterek, desteklerinin her zaman TUR-İD ailesine tam olacağını belirtti.

TUR-İD Başkanı Cengiz Terzi teşekkür ederek turizmin sorunlarına dair çözüm önerileriyle destek vermeye devam edeceklerini belirtti. İadeyi  ziyaretlerinin derneğimize gelecekleri sözü alınarak, karşılıklı memnuniyet ve iyi dileklerle vedalaştılar.

Orijinal Haber

Login and/or register to view page statistics