Viyana´da konuşan Kurz´a göre amaç, şu anda geçerli olan sıkı tedbirlerin süresini bir daha iki hafta kadar uzatarak, bu süreden sonra da perakende mağazaları ile müzeleri yeniden güvenli bir şekilde açabilmektir. Bununla birlikte kuaför ve berber gibi işletmelerin de yeniden açılması öngörülüyor.
Tedbirlerin kaldırılması için ancak kaydedilen yeni enfeksiyonların sayısının gözle görülür bir ölçüde azalması gerekecek. Sayıların inmesine kadar önlem ve kısıtlamaların yerinde kalacağı kaçınılmaz.
Avusturya´daki kısıtlamaların ancak 25 Ocak tarihine kadar devam etmeleri planlanmıştı. Ne var ki, İngiltere´de varlığı keşfedilen yeni virüs mutasyonundan ve bunun hemen Avusturya´ya da intikal etmesinden dolayı uzmanlar, şu ana kadar yaşanan en zor dönemin daha yeni başlayacağını bekliyor ve „bu, pandeminin en zor aşaması olacak“ diyorlar. (Tourexpi)
Resim: (AA)
Login and/or register to view page statistics