İsviçreli „sda“ adlı haber ajansı tarafından paylaşılan habere göre 79 farklı ülkeden gelen toplam 295 ekonomi uzmanı arasında gerçekleştirilen bir ankete göre korona pandemisi, sanki bir büyüteç gibi “insanların cinsiyeti, cinsel tercihi, yaşı, özürlü olmasından, ırkçılık ve sınıf farkı gibi nedenlerden dolayı ne gibi baskı ve dışlanmalara maruz kaldıklarını normalinden daha net bir şekilde görünmesini sağlıyor”.
Oxfam´ın anketine katılan bilimadamlarının yüzde 87´sine göre pandeminin bir sonucu da zenginlerle fakirlerin arasındaki makasın daha da fazla açılması olacak. Ankete katılanların yarısından fazlası ise, erkeklerle kadınların arasındaki farkların daha belirgin olacağı görüşündedir.
Oxfam´a göre en vahim sonuçlardan biri ise, ankete katılan uzmanlara göre kendi hükümetlerinin bu gibi sorunlara karşı hiç bir stratejisinin bulunmaması.
Ankete katılan bilimadamların bulgularına göre dünyadaki fakir insanlar, korona virüsü tarafından en olumsuz şekilde etkilenmekte olup kendilerini evden çalışarak koruma şansına bile sahip değiller.
Dünyadaki en fakir insanların korona pandemisinin olumsuz etkilerinden kurtulmak on yıldan daha uzun bir zaman alabilecek.
Oxfam´ın Almanya yetkilisi Tobias Hauschild, pandeminin dünyada zaten var olan sosyal farkların ve fakirliğin nedenlerini değiştirmek ve ortadan kaldırmak için bir alarm sinyali olarak algılanmalı ve “büyük holdinglerin ve süper zengini kişilerin bu krizi çözmek için adil bir katkıda bulunmaları gerek”. (Tourexpi)
Resim: © AA
Login and/or register to view page statistics