Ticaret Bakanı Iselin Nyubo havayolunun geleceği için sunulan yeni planı "daha sağlam" olarak görüyoruz, bu yüzden hükümetin yardım için "üzerine düşeni yapmaya" hazır olduğunu söyledi.
Devlet geçen yıl Norwegian Havacılık şirketine üç milyar kron (292 milyon euro) tutarında garanti vermişti.
Korona krizinden ağır darbe alan düşük maliyetli havayolu, geçtiğimiz Perşembe günü uzun mesafeli uçuşlardan uzak duracağını ve yeniden Avrupa'ya odaklanacağını duyurdu. Ayrıca uçak filosunun küçültüleceği bildirildi.
Korona krizininden önce Norwegian Avrupa'nın üçüncü en büyük düşük maliyetli havayolu olarak büyük şehirler arasındaki bağlantılara odaklanarak ve uçaklarını yoğun bir şekilde kullanarak ucuz transatlantik uçuşlar sunuyordu.
Ancak havayolunda talihsizlikler Korona’dan önce başlamıştı : Boeing Dreamliner ve Boeing 737 MAX uçuşlarının aksaması ve teknik arızalar şirketi büyük kayıplara uğratmıştı.
Aralık ayı başlarında havayolu, iflas koruması için başvuruda bulundu. (Tourexpi)
Resim: © AA
Login and/or register to view page statistics