Almanya'da hükümet kapanma süresini uzatmak istiyor

Almanya'nın koronavirüs kapanmasını mart ayına kadar uzatmayı planladığı belirtiliyor.

Turizm Güncel 10.02.2021 10:02 10.02.2021 10:02

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın etkili haber dergisi Der Spiegel, hükümetin koronavirüs kapanmasını mart ayında kadar uzatmayı planladığını yazdı. Derginin haberinde, Federal Hükümetin ve eyalet hükümetlerinin şu aşamada herhangi bir somut açılmayı planlamadığını kaydedildi.

Şansölye Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının bugün video konferansla bir araya geleceği ve altı sayfalık bir çözüm önerisi üzerinde tartışacağı ifade edildi. Normalleşme konusunda spesifik bir zaman çizelgesi olmadığına dikkat çekilen haberde, federal hükümetin ve eyalet hükümetlerinin normalleşme stratejileri üzerinde çalışmaya devam edeceği kaydedildi.

Alman hükümetinin normalleşme konusunda önceliği çocukların ve gençlerin eğitimine verdiği ifade edildi. Bu nedenle ülkede adım adım ilk normalleşmenin eğitim alanında yaşanacağına vurgu yapıldı.

Orijinal Haber

Login and/or register to view page statistics