Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.Milliyet’ten Aslıhan Altay Karataş’ın haberine göre Ersoy, Rusya’da artan vakalar nedeniyle Türkiye’nin ek önlem alıp almayacağına ilişkin soruya, “Bu konuda genelgemiz var. Zaten gerekli testleri yaptırmayan, aşısı olmayan oradan uçağa binip de gelemez. Turistlere test yapılmayacak gibi bir durum söz konusu değil” yanıtını verdi.
Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye talep patlaması olduğunu ileri süren Ersoy “Sezon ekim ayında bitiyordu. Bu kez yıl sonuna kadar sürecek. Yeter ki siz güvenli ülke olun. Avrupalı yıl sonuna kadar Türkiye’ye gelir” diye konuştu.
2021 yılında ne kadar turizm geliri elde edileceğinin bir ay sonra belli olacağını ifade eden Ersoy, ’’2019’daki gelirin yüzde 80’ini yakalamak mümkün. 20 milyar dolar civarında olabilir” ifadelerini kullandı.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
Login and/or register to view page statistics