Dertour Group’un yeni CEO’su Christoph Debus oldu

Almanya merkezli turizm devi Dertour Group’un yeni CEO’su Christoph Debus oldu.

Turizm Güncel 10.01.2025 13:39 10.01.2025 13:39

Almanya merkezli turizm devi Dertour Group’un yeni CEO’su Christoph Debus oldu.

Turizm Güncel – Dış Haberler

Daha önce Condor, Thomas Cook ve Air Berlin’de yöneticilik görevi üstlenen ve şu anda Kamil Koç’un da sahibi olduğu Flix'in finans müdürü olan Christoph Debus, Dertour Group’un yeni CEO’su oluyor.

Alman iş ve turizm dergisi fvw’nin haberine göre, Debus’un göreve 1 Mart tarihinde başlayacağı açıklandı.

Debus, Dertour İcra Kurulu Başkanı Ingo Burmester, Leif Vase Larsen ve Patrick Lambertz ile birlikte şirkete liderlik edecek.

Sören Hartmann'ın iki yıl önce CEO'luk görevinden ayrılmasının ardından, Dertour’un ana şirketi Rewe patronu Lionel Souque şirketi yeniden organize etmişti. Turizm bölümünün sorumluluğunu kendisi üstlenen Souque, Orta Avrupa CEO'su olarak Ingo Burmester’ı grubun uluslararası CEO’su olarak Leif Vase Larsen’ı ve finans müdürü olarak Patrick Lambertz’i görevlendirmişti.

Debus ayrıca turizm bölüm direktörü olarak Rewe Group'un ‘genişletilmiş yönetim kurulu’ ekibinin bir üyesi olacak.

Turizmde 30 yılı aşkın deneyime sahip olan Debus, kariyerine Roland Berger'de danışman olarak başladı ve ardından Condor'da CFO, Air Berlin'de CCO ve COO ve Thomas Cook Group'ta havayolu bölümü başkanı oldu.

2019 yılında Thomas Cook’un iflasının ardından Condor’un iflasını önleyen Debus, 2023 yılında Kamil Koç’u da satın alan Flix SE’nin finans müdürlüğü görevini üstlenmişti.

Orijinal Haber

Login and/or register to view page statistics