OTELLERDEKİ MALİYET ARTIŞI ENFLASYONU GERİDE BIRAKTI

Rusya İptal Ettiği O Uçuşları Tekrar Başlatıyor

GM Dergi 07.04.2014 09:41 07.04.2014 09:41

TÜİK enflasyon verilerine göre; son bir yılda, Türkiye genelinde fiyat artışları % 7,6 olarak kayıtlara geçerken buna karşılık otellerdeki maliyet artışı % 9,2 olarak gerçekleşti.

AKTOB Araştırma Birimi bulgularına göre, aynı dönemde otellerdeki maliyet yükselişleri ise % 9,2 oldu.

Mart ayından geriye bir yıllık dönemde, yiyecek ve içecek gruplarındaki maliyet artışları % 10 dolayında gerçekleşti. Enerji grubundaki yükselişler ise % 5,2 oldu.

Otellerde yaşanan maliyet artışlarının en yüksek olduğu bölüm, % 33 ile meyve sebze olurken, onu % 14 ile bakliyat-un grubu ve % 12 ile temizlik malzemeleri izledi.

Otellerde kullanılan 125 temel malzemenin 90 adedinde maliyet artışları meydana geldi. Bu grupta 47 adet malzemenin maliyet artışı enflasyonun üzerine çıktı.

Diğer yandan otellerde 8 adet malzemede maliyet düşüşü oldu. 27 malzemenin toplam maliyetlerinde ise bir değişim olmadı.

Orijinal Haber

Login and/or register to view page statistics